Nieuw in ons assortiment; Kaffir Limoen (Citrus hystrix). Een kruid voor de liefhebbers van de Aziatische keuken!! De kaffir limoenblaadjes zijn een zeer populaire specerij in Azië.

Beschrijving

Kaffirlimoen (citrus hysrix) is ook wel bekend als Djeroek poeroet of Djeruk puru. Deze Citrusvrucht is afkomstig uit Zuid-Oost Azië. De citrus hystrix heeft aromatische en opvallend gevormde “dubbele” bladeren en geeft kleine 4 cm groene vruchten. Citrus hystrix wordt wereldwijd in geschikte klimaten gekweekt. In ons klimaat is de plant niet winterhard en houdt niet van temperaturen onder de 10 graden. De plant is wel geschikt als kamer plant en in de zomer kan die prima buiten staan. Beste de Kaffirlimoen nu online in de webshop www.kruidenwereld.nl

Gebruik

In de Aziatische keuken worden voornamelijk de verse blaadjes gebruikt. Ze worden net als Laurier gebruikt om te trekken en geven een pittige citrussmaak af. Na ongeveer 3 a 4 jaar verschijnen de eerste vruchten. De vruchten van de kafferlimoen zijn klein en hebben weinig sap.

Kwekerij ’t Ol Daip

Op zoek naar kruidenplanten of bijzondere groenten? Kom eens langs en maak kennis met ons assortiment kruiden en bijzondere groenten. Wij hebben een ruim assortiment met 200 verschillende soorten planten. Daarnaast hebben wij een groot aanbod van klein fruit en fruitbomen. De kwekerij is wekelijks geopend. Ook kunt u online bestellen in de webshop Kruidenwereld

  • Donderdag 9.00 t/m 17.00
  • Vrijdag        9.00 t/m 17.00
  • Zaterdag     9.00 t/m 17.00

’t Ol Daip

Sellingerstraat 7

9561 TA Ter Apel

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.