De Kaasplant, wat hebben we er een vraag naar gehad! Vanaf volgend tuinseizoen 2022 starten we dan ook met de verkoop van deze bijzondere plant. Deze uit Vietnam afkomstige plant met aromatische bladeren, waarvan de smaak en geur doet denken aan camembert, is een culinaire en bijzondere smaakmaker!

Beschrijving

De Kaasplant (Paederia lanugino) is een tropische klimplant met prachtige rood/groene bladeren. De kaasplant is inheems in Azie en komt vooral voor in Vietnam en staat daar bekend onder de naam La Mo Long. Deze super snelle klimplant kan in korte tijd een hoogte van 2 tot 3 meter bereiken. In de zomermaanden bloeit kaasplant met roze bloemen. Het is een makkelijk te kweken plant die prima in pot kan en zelfs in de volle grond. Houd er wel rekening mee dat de plant niet winterhard is en binnen moet overwinteren! Standplaat van de kaasplant is volle zon tot half-schaduw. Hoe meer zon hoe roder de bladeren.

Gebruik

Op de markten in Vietnam kom je de Kaasplant, La Mo Long, veel tegen. Het is een veel gebruikt keukenkruid. Na het kneuzen of snijden van de bladeren komt er een pittig aroma vrij, dat doet denken aan koolrabi en radijs, maar ook wat weg heeft van Camembert kaas.

De bladeren worden in Vietnam veelal gegeten bij eiwitrijke gerechten, omdat het helpt bij de vertering van eiwitten. Een bekend, maar eenvoudig gerecht met La Mo Long is Ran voi trung ga, een omelet waar de gesneden bladeren worden toegevoegd aan opgeklopte eieren en worden gebakken met uien.

In Duitsland is de kaasplant een opmars aan het maken als veganistische kaasvervanger.

Kwekerij ’t Ol Daip

Op zoek naar kruidenplanten of bijzondere groenten? Kom eens langs en maak kennis met ons assortiment kruiden en bijzondere groenten. Wij hebben een ruim assortiment met 150 verschillende soorten planten. Daarnaast hebben wij een groot aanbod van klein fruit en fruitbomen. De kwekerij is wekelijks geopend. Ook kunt u online bestellen in de webshop Kruidenwereld

  • Donderdag 9.00 t/m 17.00
  • Vrijdag        9.00 t/m 17.00
  • Zaterdag     9.00 t/m 17.00

’t Ol Daip

Sellingerstraat 7

9561 TA Ter Apel

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.