Vietnamese koriander (Persicaria odorata), een bijzonder pittig kruid met de smaak van koriander en wordt veel gebruikt in de zuidoost-aziatische keukens.
Verkrijgbaar in de kwekerij of online in de webshop www.kruidenwereld.nl

Beschrijving

Persicaria odorata is een krachtig, tropisch kruid. Dit culinaire kruid heeft scherpe aromatische bladeren die een unieke smaak hebben, maar er ook prachtig uit zien. Geweldig voor Aziatische gerechten!

Andere namen voor dit kruid zijn onder meer Kuisheidskruid, laksa-blad en praewblad.

De plant vraagt niet om speciale zorg en is makkelijk om te kweken. Vietnamese koriander is meerjarig, maar is in ons klimaat niet winterhard. Je kan de koriander wel vorstvrij in huis bewaren.

Gebruik

De sterke smaak van Vietnamese koriander werkt goed in veel recepten. Het is vooral lekker in wokgerechten en curries. Voeg aan het einde van het koken de bladeren toe om de smaak te behouden. Je kunt jonge bladeren ook spaarzaam gebruiken in salades.

Kwekerij ’t Ol Daip

Op zoek naar kruidenplanten of bijzondere groenten? Kom eens langs en maak kennis met ons assortiment kruiden en bijzondere groenten. Wij hebben ruim assortiment 150 verschillende soorten. Ook hebben wij een groot aanbod van klein fruit en fruitbomen. De kwekerij is wekelijks geopend. Ook kunt u online bestellen in de webshop Kruidenwereld

  • Donderdag 9.00 t/m 17.00
  • Vrijdag        9.00 t/m 17.00
  • Zaterdag     9.00 t/m 17.00

’t Ol Daip

Sellingerstraat 7

9561 TA Ter Apel

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.