Zouthout gras is een Japans Kalmoesgras waarvan de aroma doet denken aan zoethout. Deze zeer aromatische grassoort is groenblijvend en winterhard. De oorsprong vindt zich in het oosten van Azie.

Belangstelling in deze bijzondere smaakmaker! Verkrijgbaar in de kwekerij of online in de webshop. www.kruidenwereld.nl

Beschrijving

Zoethoutgras (Acorus gramineus) is een grassoort uit de klamoes familie en wordt zo’n 30 cm hoog. Oorspronkelijk komt Zoethoutgras uit Azië. Dit groenblijvende winterharde gras houdt van een zonnige plek, het liefst in een vochtige bodem. Zoethoutgras is daarom ook zeer geschikt als randbeplanting langs een vijver of langs looppaden.

Gebruik

De smaak van zoethoutgras doet denken aan drop en anijs, maar dan iets zoeter. De bladeren kunnen worden gebruikt voor een kruidenthee. De jonge bladeren worden ook wel gebruikt in salades of bij desserts. De wortelneusjes zijn erg smakelijk in de wok.

Kwekerij ’t Ol Daip

Op zoek naar kruidenplanten of bijzondere groenten? Kom eens langs en maak kennis met ons assortiment kruiden en bijzondere groenten. Wij hebben ruim assortiment 150 verschillende soorten. Ook hebben wij een groot aanbod van klein fruit en fruitbomen. De kwekerij is wekelijks geopend. Ook kunt u online bestellen in de webshop Kruidenwereld

  • Donderdag 9.00 t/m 17.00
  • Vrijdag        9.00 t/m 17.00
  • Zaterdag     9.00 t/m 17.00

’t Ol Daip

Sellingerstraat 7

9561 TA Ter Apel

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.