In het weekend van 3 april t/m 5 april organiseert kwekerij ’t Ol Daip de voorjaars-plantenmarkt. Op 4 en 5 april om 14.00 wordt er een lezing Permacultuur en voedselbossen gegeven door Letitia van der Merwe. De lezing is gratis bij te wonen.

Permacultuur en voedselbossen

Permacultuur en voedselbossen hebben de toekomst! Maar wat zijn voedselbossen eigenlijk? Heb je een hele bos nodig of kan het ook op een kleiner stukje grond? En is het ook iets voor jou? In deze lezing leer je de basisprincipes van voedselbossen! 

Letitia van der Merwe

Letitia van der Merwe is een landschapsarchitect met ruim ervaring in haar vakgebied in Zuid-Afrika en Nederland. Ze werkt als beleidsadviseur bij het Waterschap Noorderzijlvest en in haar vrijde tijd is ze bezig met haar andere passie: holistische voedselverbouwing. Later dit jaar verschijnt haar boek “Sow a Seed” met vijf stappen voor iedereen om te beginnen aan een meerjarenplan voor eigen voedselzekerheid. 

Letitia kan op inspirerende wijzen vertellen wat voedselbossen zijn. Aan de hand van anekdotes en voorbeelden uit haar eigen tuin in Eelde laat ze zien wat je kunt met meerjarige voedselplanten. Ze vertelt welke fouten ze zelf heef gemaakt, wat je daarvan kunt leren en wie weet raak je geïnspireerd om elf de eerste stappen te zetten! 

Voorjaars-plantendagen

In het weekend van 3 april t/m 5 april organiseert kwekerij ’t Ol Daip de voorjaars-plantenmarkt.

Maak kennis met onze grote collectie kruiden en bijzondere groenten, maak een wandeling door de rijk bloeiende kijktuin en geniet op ons terras van een kopje koffie en een stukje huisgemaakt gebak.

Speciaal voor dit weekend is er een extra groot aanbod van vaste planten, siergrassen en leuke voorjaarsbloeiers!!!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.