Paarse Limoenklaver (Oxalis triangularis), een prachtige klaver met paars gevlekte bladeren en licht roze bloemen. De limoenklaver is een eetbare plant die ook perfect te houden is als kamerplant.

Beschrijving

Oxalis triangularis, ook wel liefdesplant of purperklaver genoemd, heeft driehoekige, donkerrode tot bruinviolet kleurige bladeren en bloeit met lilaroze bloemen. De blaadjes sluiten als het donker wordt en openen weer bij de eerste zonnestralen. De plant verdraagt geen vorst en moet binnen overwinteren en is dus als kamerplant zeer geschikt. De Limoenklaver heeft een hoge sierwaarde, zowel als plant om naar te kijken als in gerechten.

Gebruik

Van de plant zijn de stengels, bloemen en blaadjes eetbaar. Oxalis wordt o.a. gebruikt in gemengde salades vanwege zijn fris zure smaak en fraaie uiterlijk. Oxalis bevat oxaalzuur, net als rabarber en moet met mate worden gebruikt.

Kwekerij ’t Ol Daip

Op zoek naar kruidenplanten of bijzondere groenten? Kom eens langs en maak kennis met ons assortiment kruiden en bijzondere groenten. Wij hebben ruim 150 verschillende soorten. De kwekerij is wekelijks geopend. Ook kunt u online bestellen in de webshop Kruidenwereld. 

  • Donderdag 10.00 t/m 17.00
  • Vrijdag        10.00 t/m 17.00
  • Zaterdag     10.00 t/m 17.00

’t Ol Daip

Sellingerstraat 7

9561 TA Ter Apel

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.