Heeft u moeite om uw planten in leven te houden met de droogte? Gelukkig zijn er genoeg planten die niet van natte voeten houden en het prima doen op een droge grond.


Hier een top 5 van kruidenplanten die goed tegen droogte kunnen en een aanwinst zijn in zowel sierborders als in de kruidentuin!

1: Lavendel (Lavendula angustifolia )

Beschrijving

Lavendel is een kruid die in de keuken gebruikt kan worden en heeft ook een grote sierwaarde voor in de border. Lavendel wordt ongeveer 30/50 cm hoog en bloeit paars.

Lavendel is een eetbare, goed winterharde vaste plant. Van deze kruidenplant is het blad en de bloem eetbaar. Lavendel staat het liefst op een zonnige standplaats.

2: Tijm (Thymus vulgaris)

Beschrijving

Tijm, een bekend en geliefd keukenkruid en wordt voor allerlei gerechten gebruikt. Vanwege zijn aromatische geur wordt tijm ook gebruikt in zepen. 

Tijm is een goed winterharde vaste plant en staat het liefst op een zonnige standplaats en op goed gedraineerde grond. Van deze kruidenplant is het blad en de bloem eetbaar.

(diverse soorten tijm bij ons verkrijgbaar)

3: Dropplant paars blue spike (Agastache foeniculum)

Beschrijving

Dropplant, ook wel Anijshyssop genoemd omdat de plant een sterke anijs geur en smaak heeft. Dropplant is een vaste plant alleen houdt de plant niet van te natte voeten.

De plant heeft langwerpige, behaarde, gekartelde, grijs-groene bladeren. De plant bloeit met aarvormige lila of blauwe bloemen, in de maanden juni-juli-augustus, 

(diverse soorten dropplanten bij ons verkrijgbaar)

4: Rozemarijn (Rosmarinus officinalis)

Beschrijving

Rozemarijn, een bekend en geliefd keukenkruid. Deze houtige heester is groenblijvend. Het is van oorsprong een mediterrane plant dus staat die het liefst op een zonnig plekje. Rozemarijn kan tussen de 80/100 cm hoog worden en bloeit in het voorjaar met paarse bloemen.

Rozemarijn is een winterharde vaste plant. Van deze kruidenplant is het blad en de bloem eetbaar. 

(diverse soorten Rozemarijn bij ons verkrijgbaar)

5: Compacte Marjolein (Origanum x vulgare ‘Compactum’)

Compacte Marjolein is krachtiger van smaak dan de wilde Marjolein en is zeer geschikt voor de mediterraanse keuken. De plant doet het goed in een pot en houdt van een zonnige, droge plek. Compacte Marjolein is ook geschikt als bodembedekker.

(diverse soorten Marjolein bij ons verkrijgbaar)

Kwekerij ’t Ol Daip

Op zoek naar kruidenplanten of bijzondere groenten? Kom eens langs en maak kennis met ons assortiment kruiden en bijzondere groenten. Wij hebben ruim 150 verschillende soorten. De kwekerij is wekelijks geopend. Ook kunt u online bestellen in de webshop Kruidenwereld. 

  • Donderdag 10.00 t/m 17.00
  • Vrijdag        10.00 t/m 17.00
  • Zaterdag     10.00 t/m 17.00

’t Ol Daip

Sellingerstraat 7

9561 TA Ter Apel

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.