Rapunzelklokje (Campanula rapunculus), een plant met een sprookjesachtige naam en wordt ook wel repelsteeltje genoemd. Deze bijzondere vergeten groenten werd in de middeleeuwen al gegeten als rauwkost groente. Deze plant is nu verkrijgbaar bij de kwekerij en in de webshop.

Rapunzelklokje
bloem Rapunzelklokje

Beschrijving

Rapunzelklokje is een vaste plant die tussen de 60/100 cm hoog wordt. De plant bloeit met paarse klokbloemen en heeft een hoge sierwaarde. Rapunzelklokje is een beschermde plant in Nederland. Hij groeit in het wild op vochtige, kalkhoudende, grazige grond, op dijken, in bermen, aan bosranden en langs spoorwegen. Maar deze plant doet het ook prima in de tuin en werd in de middeleeuwen gekweekt voor consumptie.

Gebruik

Je kan de wortel en het blad van de plant eten en gebruiken in salades. De vlezige wortel smaakt naar zoete radijs. Het blad heeft een neutrale smaak.

Kwekerij ’t Ol Daip

Op zoek naar kruidenplanten of bijzondere groenten? Kom eens langs en maak kennis met ons assortiment kruiden en bijzondere groenten. Wij hebben ruim 150 verschillende soorten. De kwekerij is wekelijks geopend. Ook kunt u online bestellen in de webshop Kruidenwereld. 

  • Donderdag 10.00 t/m 17.00
  • Vrijdag        10.00 t/m 17.00
  • Zaterdag     10.00 t/m 17.00

’t Ol Daip

Sellingerstraat 7

9561 TA Ter Apel

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.