Aardkastanje
(Oenanthe pimpinelloides) ook wel Beverneltorkruid genoemd is een zeldzame inheemse plant, die nu verkrijgbaar is bij de kwekerij en in de webshop.

Beschrijving

Aardkastanje is een vaste plant die tot de schermbloemen familie behoort. De plant komt van nature voor in Nederland, maar staat op de rode lijst van planten als zeer zeldzaam. De plant wordt 25 tot 100 cm hoog en bloeit in juni/juli met witte schermbloemen.

Gebruik

Aardkastanje zet aan het einde van het jaar ovale knolletjes die een nootachtige smaak hebben. Deze knollen zijn rauw giftig!! en moeten net als aardappelen eerst gekookt, gebakken of gefrituurd worden.

Kwekerij ’t Ol Daip

Op zoek naar kruidenplanten of bijzondere groenten? Kom eens langs en maak kennis met ons assortiment kruiden en bijzondere groenten. Wij hebben ruim 150 verschillende soorten. De kwekerij is wekelijks geopend. Ook kunt u online bestellen in de webshop Kruidenwereld. 

  • Donderdag 10.00 t/m 17.00
  • Vrijdag        10.00 t/m 17.00
  • Zaterdag     10.00 t/m 17.00

’t Ol Daip

Sellingerstraat 7

9561 TA Ter Apel

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.