Palmkool wordt ook wel zwarte boerenkool genoemd. De palmkool yurok is een sterke hybride soort afkomstig van het oude ras. De palmkool groeit sierlijk met prachtige donkerblauwe, groene bladeren en wordt volgens veel mensen als mooiste stengelkool gezien. Deze plant is nu te koop in de kwekerij en in de webshop.

Beschrijving

Palmkool is een kool soort die al vanaf de romeinse tijd bekend is en die je kan vergelijken met boerenkool. De plant heeft een prachtig blauwgroen blad en groeit als een soort palm de lucht in. Deze plant is ook erg decoratief en staat mooi in een pot of in de border.

De plant is redelijk vorst bestendig en je kan daarom in de winter gewoon door oogsten.

De Palmkool is makkelijk te telen en is goed resistent tegen ziektes. Geef de palmkool een goede rijke grond, dan word je beloond met een prachtige plant.

Gebruik

Het blad kun je gebruiken in soepen, stamppot of roerbakgerechten. Ook kan je het jonge blad rauw en fijngesneden door salades gebruiken.

Kwekerij ’t Ol Daip

Ook benieuwd naar deze bijzondere groente of ben je op zoek naar andere kruiden of groenten? Kom eens langs en maak kennis met ons assortiment kruiden en bijzondere groenten. Wij hebben ruim 150 verschillende soorten. De kwekerij is wekelijks geopend. Ook kunt u online bestellen in de webshop Kruidenwereld. 

  • Donderdag 10.00 t/m 17.00
  • Vrijdag        10.00 t/m 17.00
  • Zaterdag     10.00 t/m 17.00

’t Ol Daip

Sellingerstraat 7

9561 TA Ter Apel

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.