Nieuw in ons assortiment: Bladkool (Brassica oleracea acephala var. Ramosa), ook wel eeuwig moes genoemd. Een kool soort die met een beetje bescherming voor strenge vorst, gewoon door groeit en jaren lang mee gaat. Nieuwsgierig? Deze eeuwig moes is te koop in de kwekerij of in de webshop

Beschrijving

Deze kool soort stamt uit ongeveer 1816 en kan met zijn donkergroene bladeren in een jaar tijd wel 120 cm hoog worden. De kool staat bekend om zijn hoge bladproductie. Eeuwig moes is winterhard tot -15 °C en blijft gewoon doorgroeien. De plant houdt van ietwat vochtige, goed doorlatende grond en groeit zowel in de halfschaduw als in de volle zon.

Gebruik

De smaak van eeuwig moes lijkt op die van boerenkool, maar dan wat pittiger. Je kunt de jonge bladeren gebruiken. Heerlijk om een stampot van te maken, maar je kunt de bladeren ook rauw eten en gebruiken voor salades. Door de hoge bladproductie worden de bladeren ook vaak gebruikt om aan dieren te voeren; kippen, koeien ect..

kwekerij ’t Ol Daip

Ook benieuwd naar deze bijzondere groente of ben je op zoek naar andere kruiden of groenten? Kom eens langs en maak kennis met ons assortiment kruiden en bijzondere groenten. Wij hebben ruim 150 verschillende soorten. De kwekerij is weer wekelijks geopend. Ook kunt u online bestellen in de webshop Kruidenwereld. 

  • Donderdag 10.00 t/m 17.00
  • Vrijdag        10.00 t/m 17.00
  • Zaterdag     10.00 t/m 17.00

’t Ol Daip

Sellingerstraat 7

9561 TA Ter Apel

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.