Nieuw in ons assortiment; Hertshoornweegbree. Ook wel Landkraal genoemd. Al minstens 400 jaar wordt deze oud historische groente gebruikt. Ook al is deze historische sla al honderden jaren in gebruik, tegenwoordig is het een vergeten groente, die vaak alleen nog bekend is bij de liefhebbers! Nieuwsgierig naar de hertshoornweegbree? Nu verkrijgbaar in de webshop en bij onze kwekerij.

Beschrijving

De hertshoornweegbree (Plantago coronopus) komt in België en Nederland in de natuur voor. Je vindt hertshoornweegbree vaak op plekken waar andere planten niet goed groeien, zoals op ziltige en zandige plekken langs de kuststreken. Bij het opkomen van andere soorten verdwijnt de hertshoornweegbree weer.

De teelt van hertshoornweegbree is heel makkelijk. Deze vaste plant doet het namelijk ook prima in de tuin. Je kan hertshoornweegbree planten in een rots- of kruidentuin, maar ook in de moestuin doet de hertshoornweegbree het prima. Hij kan in de halfschaduw als in volle zon en zelfs in droge en voedselarme grond groeit de hertshoornweegbree prima.

Gebruik

Alle bovengrondse delen van de plant zijn eetbaar en rijk aan vitamine C. Je oogst voornamelijk het jonge blad. Deze jonge bladeren worden zowel rauw als gekookt of gestoofd gegeten.

kwekerij ’t Ol Daip

Ook benieuwd naar deze bijzondere groete of ben je op zoek naar andere kruiden of groenten? Kom eens langs en maak kennis met ons assortiment kruiden en bijzondere groenten. Wij hebben ruim 150 verschillende soorten. De kwekerij is weer wekelijks geopend. Ook kunt u online bestellen in de webshop Kruidenwereld 

  • Donderdag 10.00 t/m 17.00
  • Vrijdag        10.00 t/m 17.00
  • Zaterdag     10.00 t/m 17.00

’t Ol Daip

Sellingerstraat 7

9561 TA Ter Apel


Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.