Nieuw in ons assortiment

Indianen aardappel (Apios americana), een oude bijzondere groente. Nieuw in ons assortiment. Nu verkrijgbaar op de kwekerij en in de webshop kruidenwereld.

Indianen aardappel

De Indianen aardappel is een wintervaste klimplant die makkelijk 2 tot 4m hoog kan worden. De plant heeft ook een hoge sierwaarde door de heerlijk geurende bladeren en prachtig leverkleurige en geurende bloemen en bloeit van augustus tot september.

Het is een makkelijke plant om te telen. De standplaats maakt niet veel uit, maar het liefst staat de plant op een zonnige plek. De knolvorming duur wel even, na 2 jaar kun je beginnen met oogsten. De knollen groeien in een streng in de grond.
In de winter sterven de bovengrondse delen van de plant af. Oogsten doe je meestal in november. Om de knollen vers te houden kuil je ze in of bedek je ze met een laag zand.

Gebruik

De Indianen aardappel is zeer voedzaam. De Smaak zit tussen een aardappel en kastanje in. De knol is rijk aan eiwitten en zetmeel, maar bevat ook veel calcium en ijzer. De knol is net als een aardappel rauw licht giftig.

Kwekerij ’t Ol Daip

Dit jaar wordt het assortiment behoorlijk uitgebreid met nieuwe kruiden en groenten. Er zal regelmatig een bericht op de website verschijnen om jullie op de hoogte te houden en natuurlijk is iedereen weer van harte welkom op de kwekerij die is in April weer geopend.

Ook benieuwd naar dit bijzondere kruid of ben je op zoek naar andere kruiden of groente? Kom eens langs en maak kennis met ons assortiment kruiden en vergeten groenten. Wij hebben ruim 100 verschillende soorten. De kwekerij is weer wekelijks geopend in April

  • Donderdag 9.00 t/m 17.00
  • Vrijdag        9.00 t/m 17.00
  • Zaterdag     9.00 t/m 17.00

’t Ol Daip

Sellingerstraat 7

9561 TA Ter Apel


One Comment

  1. Gosse van der Weg

    Snelle levering, planten goed verpakt, top!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.