Verbena, de smaakmaker

Ik wil u graag kennis laten maken met onze soorten verbena citroen,munt en honingverbena; echte smaakmakers. Met deze zomerse dagen is niks lekkerder dan een glas koud water of limonade op smaak gemaakt met citroen- of muntverbena en lekker gezoet met honingverbena. Voor de warme zomerdagen een heerlijke dorstlesser, verfrissend en ook nog eens gezond!!

 

Citroenverbena

Citroenverbena (verveine, Aloysia triphylla)  is vooral gekend om te gebruiken in thee door de heerlijke citroensmaak. Daarvoor laat je de blaadjes trekken in warm water. Ook kan je zoete gerechten zoals taartjes en gebak op smaak brengen met de verfrissende smaak van citroenverbena. Op medisch vlak bevordert thee uit citroenverbena de spijsvertering, werkt rustgevend en krampwerend.

 

Muntverbena

Familie van de Citroenverbena. Een heerlijke mix tussen citroen en munt. In Zuid Afrika wordt deze plant Beukbossie genoemd en is het een zeer populair kruid. Ook in Zuid Amerika is deze kruid erg populair. Het is een heerlijke smaakmaker voor thee, limonade of andere gerechten. Wordt ook gebruikt voor diverse medische toepassingen.

 

Honingverbena

Andere benaming voor Honingverbena: Zoet Aztekenkruid. Het is familie van de Citroenverbena. Honingverbena is een zalig zoet kruid 1000 tot 1500 keer meer zoetstof dan suiker. De blaadjes en de bloemknopjes van dit plantje zijn hemels zoet. Een echte aanrader om je limonades of fruitwaters mee te zoeten of thee van zetten. De Azteken gebruikten het voor een remedie tegen hoesten.

Kwekerij ’t Ol Daip

Ook benieuwd naar deze Verbena soorten of ben je op je zoek naar andere bijzondere kruiden of groente? Kom eens langs en maak kennis met ons assortiment kruiden en vergeten groenten. Wij hebben ruim 100 verschillende soorten. De kwekerij is wekelijks geopend op:

  • Donderdag 9.00 t/m 17.00
  • Vrijdag        9.00 t/m 17.00
  • Zaterdag     9.00 t/m 17.00

’t Ol Daip

Sellingerstraat 7

9561 TA Ter Apel

Tags

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.