Aziatische kruidenplanten
Asian foodlovers; maak deze week kennis met ons aanbod van verschillende Aziatische kruiden en groenten. Ben jij gek op aziatische eten dan vallen deze kruiden zeker in de smaak!

Citroengras
Wordt vooral gebruikt in de Aziatische keuken om verschillende vlees- en visgerechten te kruiden en een frisse smaak te geven.
Chinese bieslook
Chinese bieslook lijkt qua smaak op de gewone bieslook, met een vleugje knoflook.
Vietnamese koriander
Deze exotische soort heeft een intense koriandersmaak. De plant groeit makkelijk en goed in ons klimaat en is beter te houden dan de gezaaide koriander.
Thaise basilicum
Een prachtige basilicum soort met ovale, gezaagde, olijfgroen tot paarse bladeren. Wordt gebruikt in de Thaise en Vietnamese keuken en dit vooral in soepen en visgerechten.
Shiso Japanse basilicum
Rode Shiso heeft een speciaal aroma. Wanneer je de blaadjes kneust komt een geur van kaneel, anijs en zouthout vrij. Wat de smaak betreft leunt hij meer aan bij basilicum. De bladeren zijn ovaal, paarsrood van kleur en de randen zijn sterk gekarteld.
Japanse waterpeper
Een pittig en zeer populair Japans kruid en zoals de naam het al zegt, is de smaak peperig. Je mag de plant niet in grote hoeveelheden gebruiken.
De echte groene Wasabi
Wasabi, een Japans kruid die scherp van smaak is. Wasabi wordt veel gebruikt bij sushi en andere visgerechten.
Crosne Japanse Andoornknol
Crosne, ook wel Japanse aardappelen genoemd, is een klein knolgewas die makkelijk te kweken en te bereiden is.
Kwekerij ’t Ol Daip
Ook benieuwd naar onze Aziatische kruiden of ben je op je zoek naar andere bijzondere kruiden of groente? Kom eens langs en maak kennis met ons assortiment kruiden en vergeten groenten. Wij hebben ruim 100 verschillende soorten bekijk hier ons assortiment. De kwekerij is wekelijks geopend op:
- Donderdag 9.00 t/m 17.00
- Vrijdag 9.00 t/m 17.00
- Zaterdag 9.00 t/m 17.00
‘ Ol Daip
Sellingerstraat 7
9561 TA Ter Apel