Ons eigen stukje natuur! Een braak liggend weiland  ingezaaid met een mengsel van wildbloemen. Een fantastisch plekje waar je helemaal tot rust komt en kunt genieten van de natuur. Midden tussen de bloemen hebben we een zitje gemaakt, zodat waar je ook kijkt, je kunt genieten van het kleurenspektakel van de bloemen en de insecten.

Theetuin 't Ol Daip

Ik heb ooit een artikel gelezen over een wilde bloemenweide en dat leek mij ook wel wat.  Na heel wat telefoontjes en onderzoek te doen op het internet, hebben we de bloemenweide aangelegd. Er zijn veel bedrijven die een bloemmengsel aanbieden tegen verschillende prijzen. Ik heb mijn mengsel besteld bij Ten Have Seeds en ben zeer tevreden over het resultaat en de prijs!

bloemen weide
onze bloemenweide

Ik krijg veel vragen van mensen over de aanleg van de bloemenweide en het onderhoud.

De aanleg heb ik als volgt aangepakt: Ik heb het weiland doodgespoten en daarna de grond om gefreesd. Na het omfrezen heb ik het ingezaaid, eigenlijk heel simpel.

Het onderhoud valt reuze mee, ik maai 1 keer in het najaar met de bosmaaier. Ik laat het maaisel 2 weken liggen en haal het er dan af. Het maaisel moet even liggen zodat het zaad zich goed kan verspreiden. Het maaisel moet er wel weer af zodat de grond arm blijft. Een bloemenweide houdt van arme grond. De beste methode om de bloemenweide mooi te houden is om het zaad te verzamelen en dan in het voorjaar wat bij te zaaien.

[bol_product_links block_id=”bol_5810f14c28706_selected-products” products=”1001004002501048,9200000010047192″ name=”wildbloemen” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.